Gebruiksvoorwaarden voor UNDO-websites

1. Algemene informatie

Deze algemene voorwaarden (hierna “Gebruiksvoorwaarden” genoemd) zijn van toepassing op het gebruik van alle onderdelen van de websites (inclusief de mobiele en sociaal media pagina’s) die door UNDO bv, Terhulpsesteenweg 177, Box 11, B-1170 Brussel (hierna de “Sites” genoemd) worden gecreëerd en/of geëxploiteerd.

Een gebruiker is iemand die toegang verkrijgt tot de Sites (hierna “Gebruiker” genoemd). Door de Sites te gebruiken, aanvaardt de Gebruiker volledig en onvoorwaardelijk de Gebruiksvoorwaarden die erop van toepassing zijn en verbindt hij zich ertoe deze na te leven. Indien de Gebruiker niet akkoord gaat met de Gebruiksvoorwaarden, dient hij zich te onthouden van elk gebruik van de Sites.

In geval van overtreding van de Gebruiksvoorwaarden behoudt UNDO zich het recht voor de toegang tot de Sites te weigeren, onverminderd het recht van UNDO of enige derde om vergoeding te vorderen van alle rechtstreekse en onrechtstreekse schade die als gevolg van de overtreding wordt geleden.

UNDO behoudt zich het recht voor deze Gebruiksvoorwaarden te allen tijde en zonder voorafgaande kennisgeving geheel of gedeeltelijk te wijzigen. Het wordt daarom aanbevolen deze Gebruiksvoorwaarden regelmatig te raadplegen, teneinde op de hoogte te blijven van de laatste versie.

2. Gebruik van de Sites

Het gebruik van de Sites is in principe gratis.

Om bepaalde Sites te kunnen gebruiken, moet de Gebruiker zich registreren, bepaalde gegevens verstrekken en/of een toegangscode en/of wachtwoord aanmaken. Indien de Gebruiker hiermee niet akkoord gaat, zal hij de betreffende onderdelen van de Sites niet kunnen gebruiken.

Indien het gebruik van bepaalde Sites betalend is, wordt de Gebruiker hiervan vooraf op de hoogte gebracht, samen met de toepasselijke voorwaarden, prijzen en betalingswijze.

UNDO verleent de Gebruiker van de Sites een niet-exclusieve, niet-overdraagbare licentie voor onbepaalde duur om de inhoud van de Sites te downloaden met als enig doel deze inhoud op één computer te reproduceren. Deze licentie kan echter te allen tijde zonder opgaaf van reden worden ingetrokken. De Gebruiker mag één kopie van de inhoud van de Sites afdrukken, mits deze voor eigen gebruik is en de inhoud op geen enkele wijze wordt gewijzigd.

De Sites mogen alleen worden gebruikt voor persoonlijke en privédoeleinden door particuliere klanten en alleen voor interne doeleinden door zakelijke klanten. Bijgevolg is elk commercieel gebruik van de Sites strikt verboden.

Gebruikers mogen geen handelingen verrichten die de Sites kunnen vernielen of de goede werking ervan kunnen verstoren. In geval van misbruik of oneigenlijk gebruik behoudt UNDO zich het recht voor de toegang van de Gebruiker tot de Sites zonder officiële kennisgeving of waarschuwing op te schorten en/of te annuleren.

3. Auteursrecht en recht van de producent van een databank

Alle merken, auteursrechten, octrooien, intellectuele en andere eigendomsrechten die van toepassing zijn op de Sites behoren te allen tijde toe aan UNDO. De Sites vormen zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als databanken waarvan UNDO de auteurs- en productierechten bezit. De teksten, lay-out, illustraties, foto’s, films, grafieken en andere onderdelen van de Sites zijn auteursrechtelijk beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van de Sites, van het geheel of een deel van de Sites, onder het even welke vorm en op het even welke drager, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van UNDO. De inhoud van de databanken wordt beschermd door het sui generis recht dat de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Iedere inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

4. Merken en handelsnamen

De benamingen, logo’s en andere tekens die op de Sites worden gebruikt (onder andere maar niet limitatief het UNDO-logo en de naam) zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van UNDO.

5. Aansprakelijkheid

UNDO zal zich inspannen om de goede werking van de Sites te waarborgen.

Behoudens opzet en/of dwingende wettelijke bepalingen is UNDO op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade (rechtsreeks of onrechtstreeks, materieel of immaterieel etc.) als gevolg van: (1) de inhoud van de Sites. UNDO staat niet in voor de juistheid, toereikendheid of volledigheid van de informatie op de Sites. De informatie op de Sites, inclusief deze die betrekking heeft op te koop aangeboden producten en diensten, kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden.

UNDO besteedt de grootste zorg aan het creëren, updaten en onderhouden van de Sites. Mocht de Gebruiker echter vaststellen dat de Sites onjuiste of verouderde informatie of schadelijke of onrechtmatige inhoud bevatten, of van mening zijn dat een van zijn (intellectuele of andere) rechten is geschonden, dan dient hij dit onmiddellijk te melden door contact op te nemen met de Klantendienst van UNDO, telefoon +32 490 46 19 99 / e-mail: info@undo.be en de volgende gegevens te verstrekken:

  • Achternaam, voornaam en e-mailadres
  • Een beschrijving van de exacte locatie van de litigieuze inhoud (welke afbeelding, welke zin, enz.?)
  • De reden waarom deze inhoud volgens hem veranderd of geschrapt moet worden.
  • Vermelding van het feit dat hij de aandacht van de UNDO alleen wil vestigen op de betrokken inhoud of dat hij wil dat de UNDO zijn bericht beschouwt als een klacht waarmee hij persoonlijke schade meldt.

(2) het gebruik dat wordt gemaakt van de Sites;

(3) de veiligheid van de Sites. Dit geldt onder meer, maar niet limitatief, voor eventuele virussen, fouten en computerfraude;

(4) de toegankelijkheid/beschikbaarheid van de Sites. UNDO garandeert niet dat alle functies van de Sites steeds, via alle technische middelen, zonder storingen of onderbrekingen beschikbaar zullen zijn en evenmin dat storingen of onderbrekingen onmiddellijk zullen worden hersteld. Bovendien kan UNDO te allen tijde en zonder voorafgaande kennisgeving de toegang tot de Sites weigeren of stopzetten.

UNDO kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor diensten en/of producten, of voor de facturatie ervan, indien deze door derden worden aangeboden en toegankelijk zijn via de Sites, zelfs indien UNDO hiervoor betaling ontvangt of UNDO zich bezighoudt met de facturatie van deze diensten en/of producten voor rekening van derden.

In alle gevallen waarin UNDO aansprakelijk is, is haar aansprakelijkheid beperkt tot € 100 (honderd euro).

De bovenstaande beperkingen en/of uitsluitingen van de aansprakelijkheid van UNDO gelden voor zover zij krachtens de van toepassing zijn toepasselijke wetgeving geldig zijn.

6. Privacy – Cookies

Voor meer informatie, raadpleeg UNDO ‘s privacybeleid hier en cookiebeleid hier.

7. Bijdragen van Gebruikers

Gebruikers kunnen op bepaalde plaatsen op de Sites inhoud (video, audio, tekst, fotomateriaal, enz.) delen (hierna “Bijdragen” genoemd). De Gebruikers verlenen UNDO de uitdrukkelijke toestemming om deze Bijdragen te reproduceren op de Sites en ze aldus te delen met het publiek via het internet, wereldwijd en zonder beperking in de tijd, zonder aanspraak te kunnen maken op enige financiële of andere vergoeding.

De Gebruikers zijn volledig en alleen verantwoordelijk voor de inhoud van hun Bijdragen en voor de gevolgen van de verspreiding ervan via de Sites. De Gebruikers garanderen dat zij alle vereiste rechten en/of machtigingen bezitten die nodig zijn voor publicatie op de Sites zoals hierboven beschreven. De Gebruikers vrijwaren UNDO tegen klachten, vorderingen of acties van derden of van enige controlerende instantie met betrekking tot hun Bijdragen.

UNDO voert geen voorafgaande controle uit op de Bijdragen. In geval van onrechtmatige Bijdragen of Bijdragen waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij een inbreuk vormen op de rechten van derden, behoudt UNDO zich echter het recht voor deze niet te verspreiden of van haar Sites te verwijderen, zonder voorafgaande kennisgeving aan de Gebruiker die de inhoud heeft ingediend.

8. Illegale, schadelijke, ongepaste bijdragen van Gebruikers en de notice & take down procedure

Raadpleeg hiervoor de Gebruiksvoorwaarden van een internettoegang via het UNDO-netwerk.

9. Hyperlinks

Indien de Sites hyperlinks bevatten (rechtstreeks of via zoekmachines) naar sites die geen eigendom zijn van UNDO, is UNDO niet aansprakelijk voor de links of voor de inhoud of het bestaan van die andere sites. De aanwezigheid van dergelijke links impliceert geenszins dat UNDO deze goedkeurt of dat er banden bestaan met hun eigenaars.

Het is verboden op de Sites hyperlinks aan te brengen die leiden naar een andere site, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van UNDO.

10. Nietigheid van een bepaling

De nietigheid, ongeldigheid of niet-afdwingbaarheid van een of meer bepalingen van de Gebruiksvoorwaarden leidt niet tot de nietigheid, ongeldigheid of niet-afdwingbaarheid van de Voorwaarden in hun geheel. De bepaling die geheel of gedeeltelijk nietig, ongeldig of niet-afdwingbaar is, wordt als ongeschreven beschouwd, terwijl alle andere bepalingen volledig van toepassing blijven. De ongeldig verklaarde bepaling zal vervangen worden door een andere bepaling met hetzelfde effect.

11. Afstand van rechten

Het niet of uitgesteld uitoefenen van een recht dat uit de Gebruiksvoorwaarden voortvloeit mag niet worden opgevat als het afstand doen van dat recht. Het niet of gedeeltelijk uitoefenen van een recht staat geen latere uitoefening in de weg van dat recht of van elk ander recht dat uit de Gebruiksvoorwaarden voortvloeit.

12. Toepasselijk recht

Het Belgisch recht is van toepassing op de Sites. Alleen de rechtbanken van Brussel zijn bevoegd voor geschillen die voortvloeien uit het gebruik van de Sites.

* * *

Versie: April 2023