Duurzaam vandaag voor een betere toekomst

Bij UNDO zijn duurzaamheid en sociale inclusie verweven in elke actie. We moeten allemaal ons steentje bijdragen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken, waaronder klimaatverandering. Daarom zetten wij ons, samen met onze abonnees, in voor de planeet.

“Voorzien in de behoeften van vandaag zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.”

We kunnen de wereld misschien niet van de ene op de andere dag veranderen, maar alle beetjes helpen.

Meer weten

Bomen geplant

9251

CO2 verwijderd

14.687 kg

Sociale Initiatieven

8

UNDO Forest

UNDO Forest is een herbebossingsinitiatief dat voor 100% eigendom is van UNDO.

Ons doel is om een ​​natuurlijke koolstofput te creëren. De plantage wordt beheerd in samenwerking met GI-AGRO, onze lokale partner in IBI Village, 140 km ten oosten van Kinshasa.

Bij UNDO is sociale inclusie ook een belangrijke waarde.

Wij garanderen dit door ook ons ​​team erbij te betrekken dat ons helpt bij het runnen van de plantage. Het bestaat uit lokale bewoners van nabijgelegen stammen en dorpen en zij wonen met hun gezinnen in de buurt van het UNDO-bos. Ze beoefenen agroforestry om andere gewassen te telen (maniok, maïs, honing…) die helpen bij het creëren van voedsel voor zichzelf, maar ook om te verkopen in nabijgelegen dorpen/steden.

Gebruik de kaart om de sociale initiatieven te ontdekken.

Deze bieden wij aan als add-ons op uw abonnement. Op deze manier kun je nog meer bijdragen aan onze zaak en de lokale gemeenschap in Congo helpen.

Forest

9251 Bomen

Geplant

Een herbebossingsinitiatief gericht op het creëren van een natuurlijke koolstofput. Je hebt de mogelijkheid om een ​​bijdrage te leveren door elke maand extra bomen te planten.

BEGIN

School

448,5€

Bijgedragen

Een sociaal initiatief gericht op het verbeteren van de leeromstandigheden van kinderen. Je kan bijdragen aan de renovatie van de plaatselijke school of helpen bij het realiseren van internetconnectiviteit.

BEGIN

Hospital

468€

Bijgedragen

Een sociaal initiatief gericht op het verbeteren van de gezondheid van de lokale gemeenschap. Je kan bijdragen aan essentiële zorgbehoeften zoals basismedicatie, vaccinaties of doktersbezoeken.

BEGIN

Boerderij

116,50€

Bijgedragen

Een sociaal initiatief dat zich toelegt op het onderhoud en de bescherming van UNDO Forest (bijvoorbeeld tegen natuurlijke bosbranden). Je kan bijdragen door fundamentele landbouwwerktuigen of andere middelen te financieren.

BEGIN

Bijenkorven

243€

Bijgedragen

Een bijeninitiatief gericht op het beschermen van de biodiversiteit en het helpen van de lokale bevolking bij het maken en verkopen van honing als bron van inkomsten. Je kan meehelpen met het verzorgen van de bijenkorven.

BEGIN
 • Plant 1 boom

  Elke boom kan een verschil maken. Elke boom maakt een verschil. Plant een extra boom en draag bij aan het herbebossingsinitiatief bij IBI Village.

  BEGIN
 • Plant 3 bomen

  Meer bijdragen? Versnel de herbebossing door 3 bomen te planten.

  BEGIN
 • Internet op school

  Zorg mee voor internet op school. Zo kunnen de kinderen van IBI Village nog meer bijleren.

  BEGIN
 • School renovatie

  Schoolspullen en elektriciteit zijn in de klaslokalen van IBI Village niet vanzelfsprekend. Draag je steentje bij!

  BEGIN
 • Medische hulp

  Zorg jij er mee voor dat de inwoners van IBI Village toegang hebben tot medische zorg?

  BEGIN
 • Doktersbezoek

  Betaal me de doktorsbezoeken van de IBI Village-inwoners. Een prachtig cadeau!

  BEGIN
 • Landbouwmateriaal

  Word jij de held van het veld? Zorg mee voor levensnoodzakelijke landbouwtools.

  BEGIN
 • Biodiversiteit – Bijenkorf

  Zorg mee voor de bijenkorven van IBI Village, zodat de inwoners honing kunnen maken.

  BEGIN

UNDO Removal

Zoals de naam al doet vermoeden is UNDO Removal een initiatief dat de volgende doelstellingen heeft:

 • Compenseer de voetafdruk van onze gebruikers

 • Ondersteuning van opkomende technologieën die CO2 uit de atmosfeer verwijderen

Het bestaat uit CO2-verwijderingsprojecten op hun unieke manier om opslag op lange termijn te garanderen. UNDO voert due diligence uit bij het selecteren van onze partners en zorgt ervoor dat deze verwijderingen van hoge kwaliteit zijn. Bij elk maandabonnement zijn KG’s inbegrepen die onze gebruikers kunnen toewijzen aan het project van hun keuze en zo hun mobiel gebruik CO2-neutraal kunnen maken.

 • Biochar – bodemverbeteraars van pijnboomschors

  6 314 KG CO2
  toegewezen via de UNDO-app

  Meer weten
 • Verbeterde verwering voor CO₂-verwijdering

  3 842 KG CO2
  toegewezen via de UNDO-app

  Meer weten
 • Koolstofafvang en -opslag in beton

  4 531 KG CO2
  toegewezen via de UNDO-app

  Meer weten

Met de UNDO-app heb je je uitstoot altijd onder controle.

 • Meet je ecologische voetafdruk
 • Wijs je maandelijkse CO2 KG toe aan projecten die je aanspreken.
 • Steun onze sociale initiatieven in het UNDO Forest
 • Beheer je UNDO-abonnement en breng eenvoudig wijzigingen aan
Ontdek de UNDO-app

Download de app

Veelgestelde vragen

Meer FAQ’s hier beschikbaar

 • Wat zijn mijn CO²-emissies?

  Jouw CO2-uitstoot is het gevolg van het dagelijks gebruik van je smartphone. Smartphones bevatten verschillende zeldzame aardemetalen zoals goud, kobalt, lithium, zilver en silicium. Het delven van deze componenten zorgt voor de uitstoot van koolstof in de atmosfeer. Op dezelfde manier veroorzaakt ook de productie van de smartphone uitstoot. Als gebruiker van smartphones maken we ook gebruik van onze 4G/5G-netwerken om te bellen, internetten, verschillende applicaties te gebruiken en af en toe berichten te verzenden. Deze netwerken verbruiken elektriciteit om te functioneren. Elektriciteit wordt vaak opgewekt uit niet-hernieuwbare bronnen en veroorzaakt ook uitstoot. Daarnaast moeten onze telefoons worden opgeladen, wat opnieuw elektriciteit verbruikt en uitstoot veroorzaakt. Al deze bronnen samen zorgen voor CO2-uitstoot die aan ons als gebruikers kan worden toegeschreven.

 • Wat zijn mijn CO²-compensaties?

  Als UNDO-gebruiker heb je de kans om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Het planten van bomen is zeker een van de eenvoudigste manieren om te helpen en directe impact te hebben. Daarom plant elke nieuwe UNDO-gebruiker standaard één boom bij het toetreden tot het UNDO Bos – een natuurlijke CO2-opslagplaats. Maar dat is niet alles, elke UNDO-gebruiker kan ook opkomende technologieën voor CO2-verwijdering ondersteunen, zoals Biochar, CCS en Enhanced Weathering via UNDO Removal. Je maandelijkse berekende emissies kunnen geneutraliseerd worden door het toewijzen van hetzelfde aantal of een groter aantal KGs aan een of meerdere verwijderingsprojecten naar keuze.

 • Hoe worden mijn emissies berekend?

  De totale weergegeven emissies omvatten het volgende:

  (1) APPARAAT – UNDO berekent de emissies die worden geproduceerd tijdens de fabricage van uw apparaat, rekening houdend met of uw apparaat nieuw of gebruikt is. De gegevens worden verzameld uit milieuverslagen van fabrikanten zoals Apple, Huawei en Fairphone.

  (2) BATTERIJ OPLADEN – UNDO schat uw dagelijkse stroomverbruik en resulterende emissies op basis van de tijd die uw apparaat onder lading staat.

  (3) TELECOM GEBRUIK – De energie die door het netwerk wordt verbruikt om u diensten zoals oproepen, sms-berichten en gegevens te bieden, wordt door UNDO berekend op basis van het aantal oproepen, sms-berichten en GB’s die u gebruikt.

  (4) INGEBRUIKNAME & ACTIVATIE – UNDO houdt ook rekening met de eenmalige emissies als gevolg van het bestellen en activeren van uw UNDO SIM-kaart.

 • Wat zijn mijn CO2 KG’s?

  Net zoals GB’s omvat elk UNDO-abonnement een bepaald aantal KG’s. Beschouw deze als uw persoonlijk emissie-tegoed dat gebruikt kan worden om uw maandelijkse emissies als gevolg van het gebruik van uw smartphone te compenseren. U kunt deze KG’s en projecten vinden in de UNDO Removal sectie. Log gewoon in op de applicatie, wijs KG’s toe aan het project van uw keuze en druk op Compenseren! Dit vertegenwoordigt uw steun voor de keuze van projecten en helpt gebruikers direct te verbinden met projecten met een tik op het scherm.

  Als uw emissies hoger zijn dan de beschikbare KG’s, kunt u extra KGs kopen. U kunt deze extra opties vinden door op ‘LATEN ZIEN’ te tikken in het gedeelte ‘Uw Tarief’ via de mobiele app of website. De KG’s die na de compensatie overblijven, worden meegenomen en toegevoegd aan uw beschikbare quotum voor de volgende maand.

 • Wat is UNDO Removal?

  UNDO Removal heeft als doel om de UNDO-gemeenschap letterlijk te verbinden met technologieën voor koolstofverwijdering! Met als doel de hoeveelheid koolstof die door menselijke activiteit wordt uitgestoten in evenwicht te brengen, zorgen deze technologieën voor de verwijdering van atmosferische koolstof en de langetermijnopslag gedurende meer dan 100 jaar in verschillende vormen, zoals gesloopt beton of ondergrondse opslag! Een van de meest kritische uitdagingen van de moderne tijd voor dergelijke technologiegedreven projecten is de hoge kosten van projectuitvoering, die kunnen worden verlaagd door het toepassen van het principe van schaalvoordelen. UNDO verkrijgt hoogwaardige, gecertificeerde VERWIJDERING-credits van individuele projectontwikkelaars over de hele wereld. Projecten worden geverifieerd door onafhankelijke derde partijen en volgen internationaal erkende normen en rapportagestandaarden zoals het Gold standard, Puro earth en xxx. Voor gebruikers is UNDO Removal een manier om projecten van hun keuze te kiezen en koolstofneutraal te zijn door elke maand hun emissies te compenseren. U kunt uw CO2 KGs gebruiken die al zijn inbegrepen in uw maandelijkse abonnement.

 • Wat is UNDO Forest?

  UNDO Forest is een project dat tot doel heeft een natuurlijke koolstofput te creëren die koolstof onder de grond in de bodem zal absorberen en opslaan. Het is 100% eigendom van UNDO. Het project wordt ontwikkeld in de Democratische Republiek CONGO, in de buurt van de stad Kinshasa. We werken samen met onze partner IBI Village, die ons helpt met activiteiten ter plaatse. Het project heeft tot doel 25.000 bomen te planten in de eerste fase. Het concept van agroforestry wordt toegepast om het maximale uit het land te halen en een droge savanne te veranderen in een habitat vol met acacia, maïs en maniok. Elke nieuwe abonnee garandeert de aanplant van 1 boom, maar dat is niet alles. Onder het project kunnen gebruikers ook extra sociale initiatieven ondersteunen door UNDO Forest-add-ons toe te voegen aan hun maandelijkse abonnementen. Op deze manier helpt de gemeenschap niet alleen de planeet, maar ook de lokale bevolking door werkgelegenheid en hulp te bieden, net zoals de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

  UNDO verstrekt regelmatig updates over de voortgang van het project en de activiteiten ter plaatse via foto’s, video’s of zelfs interviews met de lokale bevolking via onze sociale media-kanalen. Volg UNDO op Facebook, Instagram, Tiktok om op de hoogte te blijven.

 • Wat zijn de UNDO Forest Add- ons?

  UNDO Forest-add-ons zijn initiatieven die tot doel hebben het leven van de lokale bevolking te verbeteren en het planten van bomen in onze UNDO-bossen te versnellen. De projecten worden eigenlijk gekozen uit de lijst met wensen die is samengesteld door de lokale bevolking die in de buurt woont en ons helpt bij het onderhouden van de bomen, het planten van nieuwe bomen of zelfs het bouwen van brandwanden om onze kostbare bossen te beschermen tegen natuurlijke bosbranden tijdens het droge seizoen. Deze initiatieven dragen direct bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de lokale bevolking, door meer bomen te planten, medische hulp te bieden aan lokale families, educatieve ondersteuning te bieden voor hun kinderen, of zelfs consumptieve landbouwgereedschappen te kopen of belangrijke leden van de biodiversiteit te behouden, zoals bijen!

  Je kunt deze extra opties vinden door op “LATEN ZIEN” te tikken in het gedeelte “Uw Tarief” via de mobiele app of website.